به گزارش جام جم آنلاین، کمبود دارو و نبود دسترسی به پزشک متخصص مسالهای است که سبب شده بسیاری از شهروندان این روزها با مشکل رو به رو باشند. برای نمونه اگر سری به بیمارستانهای مخصوص کودکان در پایتخت بزنید با خانوادههای زیادی رو به رو میشوید که از شهرهای دور و نزدیک روانه پایتخت شدهاند تا بیماری کودکان خود را درمان کنند.
این درحالی است که به دلیل سوء مدیریت شرایط درمان در پایتخت نیز مناسب نیست و بسیاری از بیماران برای تهیه دارو با مشکل رو به رو هستند.
چنین مسائلی سبب شد، هجدهم آبان گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس وزیر بهداشت را به مجلس فرا بخوانند تا او درباره شرایط نامناسب بهداشت و درمان کشور پاسخگو باشد. با این حال سرانجام دیروز وزیر بهداشت و درمان در بهارستان حاضر شد. اما توضیحاتی که ارائه داد نمایندگان مجلس را قانع نکرد.
دیروز وزیر بهداشت و درمان تلاش کرد با بیان اعداد و ارقامی نظر نمایندگان مجلس را جلب کند، برای نمونه او از این گفته که امسال 10 هزار پزشک و دندانپزشک به مناطق محروم اعزام شدهاند یا قرار است، امسال 2000 پروژه بهداشتی در مناطق کمتر برخوردار کشور اجرا شود.
با این حال نمایندگانی مانند فتح الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقدند مسائلی مانند کمبود دارو و نبود دسترسی مناسب به خدمات پزشکی در مناطق محروم مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده است، مشکلاتی که به نظر نمیرسد وزارت بهداشت و درمان توانایی مدیریت آنها را داشته باشد.
این نماینده مجلس دیروز توضیحاتی درباره کارنامه وزیر بهداشت و درمان در صحن مجلس ارائه کرد که براساس آن میتوان گفت بهرام عین اللهی در مدتی که هدایت وزارت بهداشت و درمان را در دست گرفته، موفق عمل نکرده است.
آن طور که او توضیح داد در 454 روزی که عین اللهی وزیر بهداشت و درمان شده است، فقط 277 تذکر کتبی از نمایندگان گرفته و علاوه بر این تاکنون 224 سوال از نحوه عملکرد ایشان نیز ثبت شده است. به گفته او در این مدت 9 فقره استیضاح و 3 مورد نیز تحقیق و تفحض از وزارت بهداشت و درمان مطرح شده است.
این نماینده مجلس با برشمردن این موارد این پرسش را مطرح کرد که آیا چنین کارنامهای نگران کننده نیست؟
عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی، رئیس کمیته غذا و دارو مجلس نیز از طرح استیضاح وزیر بهداشت و درمان با بیش از ۶۰ امضای نمایندگان و ثبت آن در سامانه مجلس خبر داده است.
آن طور که او توضیح داده است، ناتوانی وزیر بهداشت در حل مشکلات پزشکان، پرستاران، کمبود دارو و مشکلات حوزه درمان برخی از عواملی است که سبب شده تاکنون بیش از 60 نفر از نمایندگان طرح استیضاح وزیر بهداشت را امضا کنند.
مساله دیگری که دیروز نمایندگان مجلس روی آن تاکید کردند، بحران کمبود دارو است، که سبب شده بسیاری از شهروندان این روزها بجز غم بیماری غم تهیه دارو را نیز داشته باشند.
توسلی دیروز درباره کمبود دارو تاکید کرد که این روزها حدود 370 قلم دارو در کشور دچار کمبود است و نگران کنندهتر اینکه 90 قلم از این داروها پرمصرف هستند.
البته او معتقد است که وزارت بهداشت به نوعی دچار غافلگیری استراتژیک شده است، چراکه برنامهریزی دقیقی برای کنترل بحران دارو ندارد.
نکتهای که کارشناسان نیز آن را تایید میکنند، نایاب شدن داروهایی است که کمبود آنها به نوعی بیسابقه یا کم سابقه بوده است.
برای نمونه این روزها بسیاری از مدیران داروخانهها از این گلایه دارند که سرم و اقلام دارویی دیگر مانند آنتیبیوتیک به شکل سهمیهای در اختیار آنها قرار میگیرد.
این درحالی است که محمد عبدهزاده، رئیس هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در گفتوگو با جام جم آنلاین تاکید میکند که در کشور پنج کارخانه تولید سرم فعال است و در ماه حدود 15 میلیون سرم تولید میکنند.
به این ترتیب کارشناسان تاکید میکنند که با توجه به مشخص بودن ظرفیت تولید و نیاز کشور مسئولان میتوانند در صورت نیاز برای واردات اقلام دارویی اقدام کنند.
به همین دلیل برخی معتقدند که بخشی از بحران کمبود دارویی کشور به دلیل سوء مدیریت ایجاد شده است، چراکه مدیران برنامهریزی مناسبی برای رفع نیازهای دارویی کشور نکردهاند.
علاوه بر این کم نیستند کارشناسانی که تاکید میکنند بیتوجهی مدیران حوزه بهداشت و درمان کشور نسبت به ایجاد ذخایر استراتژیک دارو سبب افزایش بحران کمبود دارو شده است.
علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در این باره به خبرنگار ما میگوید: نکتهای که باید به آن توجه کرد، نبود موجودی اطمینان دارو در شرکتهای پخش است، مهمی که به نظر میرسد در صنعت دارویی کشور به آن توجه نمیشود.
این درحالی است که کشورهای موفق دنیا با تامین ذخایر استراتژیک دارو مانع از ایجاد بحران دارو میشوند.
مساله دیگری که روز گذشته نمایندگان مجلس از آن انتقاد کردند، نبود دسترسی به پزشک متخصص در مناطق محروم است.
برخی کارشناسان تاکید میکنند که وزارت بهداشت و درمان باید برای توزیع عادلانه خدمات پزشکی چارهای بیندیشد، چراکه حدود ۴۵ درصد از پزشکان متخصص در شهر تهران به ارائه خدمات مشغول هستند، این درحالی است که این کلانشهر حدود 11درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است.
این شرایط سبب شده که بیش از 50 درصد جمعیت کشور در مناطقی ساکن باشند که سرانه پزشک در آنها مناسب نیست، چراکه در مقابل هر 100هزار نفر کمتر از 38 پزشک مشغول به کار است.
فتح الله توسلی، نماینده مجلس دراین باره میگوید: شرایط در روستا و شهرهای کوچک به گونهای است که مردم برای دریافت خدمات بهداشتی ناچار هستند به شهرهای بزرگتر مراجعه کنند.
آن طور که او توضیح میدهد خدمات و امکانات پزشکی در کشور عادلانه توزیع نشده است به همین دلیل کم نیستند افرادی که خدمات بهداشتی مناسب دسترسی ندارند.
این نماینده مجلس تاکید میکند که وزارت بهداشت و درمان امکان حضور پزشکان در مناطق محروم را فراهم نکرده است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه